Livada de la tara

Cine suntem?

7 suflete sub același acoperiș, 2 copii și 5 adulți. Avem o grădină mare, cu pământ fertil, bunătăți pe măsură și cultivăm produse bio atât pentru consum propriu, cât și pentru vânzare.

Produsele noastre

Dau gustul proaspăt și curat al copilăriei, preparatelor din bucătăria ta. Cu noi ai propria grădină de fructe și legume crescute cât mai natural posibil, livrate direct la ușa casei tale.

lalele din livada

Cum le creștem?

Fertilizăm cu bălegar, găinaț și compost organic.
Iubirea pentru viața sănătoasă și pentru familie au fost punctul de plecare spre agricultura ecologică.

Povestea din spatele afacerii de familie

Despre o viață trăită la țară, la 25 de kilometrii de agitația orașului.

Aici, în satul Falaștoaca din județul Giurgiu, noi am găsit împlinirea. 

Ne trezim în fiecare dimineață, departe de agitația orașului, și mâncăm în tihnă, împreună cu copiii, micul dejun, consistent și hrănitor, pregătit cu bucate din gospodărie.
Copiii aleargă fericiți, iar vara chiar suntem împreună de dimineața până seara. Copii merg cu bolurile în grădină și își culeg singuri fructele pe care le doresc (Andrei e mare fan căpșune, în timp ce Maria adoră zmeura), iar noi începem treaba (care, apropo, nu se termină niciodată – hahaha): plivim buruienile cu sapa sau cu mâna (nu folosim erbicid), udăm culturile (uneori prin sistemul de irigație, alteori cu furtunul) și în zilele de livrare culegem produsele proaspete și delicioase, și le ambalăm cu drag.

Roșii dulci și zemoase, coapte natural, fără a fi stimulate; castraveți fragezi și aromați; ceapă, usturoi verde, ridichii roșii și negre, pătrunjel, mărar, leuștean, sunt doar o mică parte din tot ceea ce găsești la noi în grădină. Practic, noi am ajuns să cultivăm ușor, ușor cam tot ce este necesar pentru salate pline de aromă, pentru ciorbițe delicioase, mâncare cu gust și pentru porții zilnice de sănătate.

Eu am crescut la țară și pot spune că bucuria copilăriei este gustul proaspăt al legumelor din grădina bunicii și al fructelor din livadă.

 

 Îmi amintesc cât de mult îmi doream în copilărie să merg la oraș. Mă gândeam de multe ori ce privilegiați trebuie să fie copiii de la oraș, care aveau acces la parcuri și la multe lucruri distractive, în timp ce eu îi ajutam pe bunici la treburile gospodăriei.


Pe atunci nu îmi dădeam seama ce binecuvântare este să trăiești la sat, în aer curat. Nu apreciam nici belșugul cu care ne binecuvânta în fiecare an natura, explozia de culori și de savoare din grădina de legume sau pomii fructiferi la care doar întindeam mâna ca să culeg roadele dulci și curate.
 
Apoi am plecat la oraș, la liceu și am trăit câțiva ani buni în București, fără să mă gândesc că într-o zi mă voi întoarce să locuiesc la sat.

Dar, în 2005, a venit pe lume Maria și atunci mi-am dat seama că la oraș este destul de greu să îi procur fructe, legume sănătoase și hrănitoare în adevăratul sens al cuvântului. Adică, crescute în sol pregătit cu nutrienți naturali, apă și încălzit de soare.

 

 

Așa că ne-am mutat la țară, departe de agitația orașului și aproape de tot ceea ce înseamnă natură.

produse bio romanesti

Fructe și legume crescute cât mai natural cu putință. Produse bio românești.

Anul acesta, 2021, certificăm ecologic. Pentru ca tu să ai siguranța că produsele sunt cum spunem că sunt – naturale.

 

LaGospodărie există ca și concept de dinainte de Facebook, dar în online a luat naștere din 2016.

 

Atunci am început să cultivăm mai diversificat pentru a acoperi cerințele diversificării copilului. Mai întâi pentru noi, apoi am împărțit și pe la prieteni. Toți au fost mulțumiți și au mai cerut. Apoi ne-au recomandat și altora.

 

Produsele pe care noi le cultivăm, care ajung și la voi, le pun pe masă și copiilor mei. Sunt fără stimulente de creștere, fără chimicale care omoară dăunătorii dar otrăvesc și planta, sunt crescute în pământ curat, fertilizat cu bălegar, găinaț sau compost certificat bio.

 

Avem și colaborări cu alți oameni gospodari de pe aici, de la țară. Produsele acestea care vin din colaborări cu ei nu sunt certificate, dar garantăm pentru ele, aplicând același principiu: consumăm noi și abia apoi vă spunem și vouă.

 

 

Ei cultivă la fel ca noi, produsele lor sunt crescute la fel ca ale noastre, însă nu toată lumea are puterea de a se lupta cu birocrația și cu taxele de certificare. Mai ales când oamenii au o vârstă…

Nu sunt pentru toată lumea...

Din simplul motiv că deși mi-aș dori ca ele să ajungă la cât mai mulți oameni care vor să aibă la masă produse cu gust și crescute curat în grădină, nu avem capacitate foarte mare de producție. Și așa vreau să și rămână.

Pentru mine contează să pot servi o mână de oameni, dar să o fac așa cum îmi place.

 

Nu suntem o firmă de livrări și nici nu producem la normă. Ne interesează să legăm relații trainice și de încredere cu cei care ne sunt clienți, până într-acolo încât să îți cunoaștem preferințele tale și ale familiei tale, ca să îți livrăm exact ce îți place și ce îți face bine.

 

Mai este și faptul că produsele nu arată întotdeauna impecabil. Mai un vierme prin cireșe sau vișine, mai un melc în salată, varza kale un pic ciupită de gărgărițe…
Și nestropite și de revistă nu se poate întotdeauna.

Uneori avem norocul ca totul să arate ca de revistă. Alteori, pierdem culturi întregi în fața dăunătorilor sau capriciilor vremii.

 

Dacă știi și tu gustul adevărat al fructelor și legumelor, atunci te așteptăm cu drag să ne cunoaștem mai bine.

 

Dacă-i Bio, nu înseamnă că-ți usucă buzunarul.

Atunci când te îndrepți spre zona dedicată produselor ecologice, trebuie să fii pregătit să plătești cel mai mare preț de pe piață. Dar nu și aici…

 

Nu avem nici preț de tarabă, dar nici preț de bio. Aș zice că ne situăm undeva la mijloc. 

 

De ce? Pentru că punem multă iubire în produsele noastre, le cultivăm cu drag și ne dorim ca și alți oameni să aibă parte de ele.

Faptul că cei doi copii ai mei sunt hrăniți sănătos și curat merită tot efortul. Știu si eu cât de frustrant poate fi să vrei să îți hrănești copilul sănătos, din surse de încredere, dar să nu le ai sau să nu îți permiți.

 Chiar așa, ți s-a întâmplat vreodată să alegi un săculeț cu roșii rumene și ferme, mai ieftine și acasă în salată, când abia aștepți să guști, să nu simți decât un gust fad sau mai rău, niciun gust? Sau mai trist, ți s-a întâmplat să alegi un săculeț cu roșii scumpuțe, aspectoase și când era pofta mai mare să simți că muști dintr-un ceva fără gust?

 

 

 

La noi prețurile vor fi mereu mai mult decât decente. Vor fi corecte, pentru că rabat de la calitate nu facem și munca la țară este din plin, dar tu vei putea oferi familiei tale tot ce e mai bun, fără să cheltui o avere.
De asta poți să te convingi pur și simplu verificând magazinul.

 

mangoldmix

Cam atât despre noi.

Dacă ai citit până aici, îți mulțumesc!

 

Detalii privind livrarea, plata și alte detalii găsești pe prima pagină, dar și în pagina de Termeni și condiții a site-ului.

 

Îți las și aici un rezumat rapid, în caz că nu ai timp să mai butonezi 🙂

 

Comanda minimă este de 70 de lei. 

Pentru majoritatea produselor se poate comanda 1kg sau 1 bucată/legătură. Adaugi în coș ce dorești, iar la final alegi metoda de plată și metoda de livarare. 

Prețul transportului pentru livrarea la domiciliu în București este de 30 lei, indiferent de numărul de kilograme.

Pentru Bragadiru și Clinceni livrarea este gratuită.

În fiecare vineri curierul nostru livrează la domiciliu, în București, iar noi livrăm în Bragadiru și Clinceni.

Ridicarea din Dristor sau din Liveni 15 are cost de transport 0 lei.

La Dristor ne găsești în fiecare vineri, în parcarea Farmaciei Tei. Ora poate să difere, dar în general ridicarea se face seara, după 17:30. 

În Liveni 15, la Piața Altfel, ne vedem o dată la două săptămâni. Poți comanda și ridica de acolo sau poți veni să vezi produsele și dacă-ți face ceva cu ochiul să și cumperi 🙂

Plata se face în cont bancar sau prin Revolut. Ar trebui să ai datele de plată în emailul primit de la noi.

Ai și opțiunea de a plăti ramburs.

Dacă ai și cea mai mică urmă de îndoială că produsele nu sunt ceea ce spunem noi a fi, este în regulă să plătești și după ce primești comanda.

Verifici pachetul, te convingi de calitatea lor, apoi achiți.

Galerie din grădină