In Stock

Busuioc Uscat Bio

5,00 lei

Busuioc uscat – plic de 20 grame

24 în stoc

Compară
SKU: busuioc-uscat Categorie: Etichete: , , , ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Busuioc Uscat Bio”

Quick Comparison

SettingsBusuioc Uscat Bio removeIzmă Bio removeCimbrișor verde Bio removeCimbru uscat removeMărar uscat removeSalvie uscată remove
ImageSubstituentizmacimbrisorcimbru
SKUbusuioc-uscatizma-1cimbrisor-1cimbru-uscat-4marar-uscat-1salvie-uscata-2
Rating
Price5,00 lei3,00 lei3,00 lei5,00 lei5,00 lei5,00 lei
Stock

24 în stoc

30 în stoc

21 în stoc

18 în stoc

26 în stoc

Availability24 în stoc30 în stoc21 în stoc18 în stoc26 în stoc
Add to cart

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

DescriptionBusuioc uscat - plic de 20 grameIzmă | Preț pe legătură  Preț pe legăturăCimbru uscat | plic de 20 grameMărar uscat - Plic de 20 grameSalvie uscată - plic de 20 grame
Content
Izma, numită și mentă sălbatică sau izmă bună, este o plantă medicinală cu o aromă răcoritoare și mentolată. Crește liber în locuri mlăștinoase, aproape de râuri și izvoare.
Beneficii și utilizare:
  • Menta sălbatică este folosită extern pentru curățarea tenului acneic;
  • Ceaiul are efecte terapeutice: diuretic, depurativ, tratează tulburările hepatice.
  • Ceaiul ameliorează și răul de mașină. E necesar să fie administrat cu o oră înainte de drum;
  • Decotul din frunze are efect sedativ și relaxant;
  • Mai multe informații despre modul în care poți utiliza ceaiul de mentă sălbatică găsești aici.
  • Înainte de a administra copiilor ceaiul de mentă consultați pediatrul pentru a vă recomanda cantitatea adecvată vârstei și greutății lor.
LaGospodărie este aprozarul tău online cu fructe, legume și verdețuri proaspete. Adaugă în coșul tău cu bunătăți de la țară și frunzele de roiniță. Mod de preparare ceai pentru uz intern: La 200 de ml de apă fierbinte se vor pune circa 2 grame de mentă sălbatică uscată. Se lasă la infuzat între 3 și 10 minute. Cu cât e mai lung timpul de infuzare cu atât mai mentolat o să fie ceaiul.  

Cimbrișorul verde (Thymus serpyllum), îndrudit cu cimbrul de câmp, este o plantă aromatică folosită atât pentru a da savoare mâncărurilor cât și pentru prepararea ceaiului medicinal.

Adesea confundat cu cimbru, cimbrișorul este diferit, are o aromă mai puternică, ușor iute. Înflorește în luna iunie, îl găsim până finalul lui august. Florile sale pot fi roz, ciclamem, mov sau albe. Beneficii și utilizare:
  • Ceaiul mai este numit și antibioticul săracului. Este folosit în medicina naturistă ca antitusiv natural și expectorant. Mai multe informații despre proprietățile sale terapeutice găsiți aici;
  • Tinctura are efect antifungic si vermifug;
  • Este utilizat în bucătărie: pe sosurile de brânză, peste legume la grătar, pentru a condimenta preparatele cu varză, dovlecei sau fasole, pentru a aromatiza uleiul/oțetul, în supa de roșii, în salate sau chiar în shake-urile din fructe;
  • Mai multe idei despre cum se pot folosi plantele aromatice găsiți în acest tutorial video.
Rețetă pentru prepararea ceaiului de cimbrișor: La 250 ml de apă fiartă se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat, acoperiți recipientul și lăsați la infuzat circa 30 minute.      

Cimbrul este o plantă aromatică intens folosită în bucătărie. Cimbrul dă savoare sosurilor pentru paste, nu lipsește de pe pizza, de asemenea e folosit pentru a condimenta salate raw vegane, brânzeturi, preparate gătite cu pește/pasăre.

Cimbrul uscat este mai aromat decât cimbrul proaspăt.
Cimbrul a fost utilizat încă din Grecia antică în scopuri medicale. Timolul prezent în frunzele de cimbru îi oferă proprietăți antiseptice, antimicrobiene și anticancerigene.

Beneficii - cimbru uscat:

  • Ceaiul de cimbru este un remediu natural folosit în tratarea tusei, gripei, răcelilor. Găsești rețetă de ceai aici.
  • Folosit pentru gargară, cimbrul împrospătează respirația;
  • Ceaiul de cimbru reglează digestia.

Salvia este o plantă aromatică cu gust amărui, ușor picant. Salvia este intens folosită în bucătăria italiană la sosuri pentru paste, pe salate, pe legume fierte sau pe preparate cu orez.

Salvia nu-și diminuează aroma în timpul gătirii. E recomandat să folosești salvie uscată în cantitate redusă ca și condiment, în cantitate mai mare poate deveni amară.

Beneficii:

  • În antichitate, salvia a fost numită Planta nemuririi” datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate;
  • Ceaiul de salvie ajută ficatul, înlătură balonările, are acțiune depurativă. Găsești rețetă de preparare ceai aici;
  • Gargara cu ceai de salvie împrospătează respirația;
  • Salvia mai e folosită în băile de șezut pentru a trata probleme ale organelor pelviene feminine;
  • Ceaiul de salvie tratează infertilitatea sau impotența masculină.

Weight
DimensionsNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplică
Additional information
legatura

1

legătură

1