Content | În coșul tău cu legume bio nu pot lipsi castraveții!
Această legumă a ajuns în Europa în timpul Imperiului Roman, inițial cultivați în Asia acum aproximativ 3000 de ani. Se spune că împăratul Tiberius consuma castraveți la fiecare masă, indiferent de anotimp. Astfel romanii au dezvoltat un sistem de creștere a legumelor asemănator cu serele de azi pentru a-i putea oferi împăratului legumele preferate tot anul.
Beneficii:
-
- Ajută digestia fiind bogați în apă și fibre. Din acest motiv sunt ideali în curele de slăbire dat fiind și aportul mic de calorii;
- Coaja este bogată în fibre și minerale;
- Se pot consuma și de către persoanele cu diabet fără să le ridice glicemia;
-
- Conțin 21% din doza zilnică recomandată de Vitamina K. Vitamina K reduce riscul de fracturi și menține densitatea oaselor;
- Rondelele de castravete reduc pungile de sub ochi, calmează ochii obosiți. Aplică rondelele pe ochii închiși și lasă-i să acționeze câteva minute.
Nutrienți în 100 de grame de castraveți:
12 calorii, 2.2 g de carbohidrați, 0.6 proteine, 0.2 g de lipide, 0.7 g de fibre, 95% apă.
Mai conțin: vitamine (K, C), potasiu, mangan, magneziu, flavonoide și betacaroten.
Adaugă în salata ta cu legume curate de la țară și sfeclă roșie.
Aici găsești o rețetă sănătoasă și rapidă de salată cu sfeclă roșie și castraveți proaspeți.
| Fasolea este un aliment bogat în proteine de calitate. Motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta vegetarienilor sau a persoanelor care țin post.
Beneficii:
- Menține un bun tranzit intestinal fiind bogată în fibre;
- Este sățioasă fără a avea un aport mare de calorii, ceea ce o face ideală în cure de slăbire;
- Compușii din ei încetinesc absorția glucidelor în organism. Conține glucide sănătoase, motiv pentru care poate fi consumată și de către personele care au diabet de tip II. În același timp, previre apariția diabetului de tip II;
- Protejează inima;
- Este bogată în proteine, consumată alături de orez poate fi un înlocuitor al cărnii;
- Ajută la detoxifierea organismului;
- Are un conținut ridicat de magneziu. Magneziu susține sănătatea mușchilor.
Nutrienți în 100 de grame de fasole uscată:
303 de calorii, 22.3 g de proteine, 47.7 g de carbohidrați, 12 g de fibre, 1.7 g lipide.
Conține: Vitamine din grupul B, C, E, K și molibden.
Vezi și ceapa uscată. Merg de minune împreună! | | Bucură-te de beneficiile acestei minunate plante alegând să comanzi online țelină crescută la țară, cât mai natural posibil.
Idei de preparare:
Frunzele proaspete, tulpina și rădăcina le poți folosi în salate, la grătar, în supe/ciorbe ori ca și garnitură la fripturi.
Din rădăcină poți face un delicios Piure de țelină, iar din frunze poți face suc.
Beneficii:
- Conține 25% din aportul zilnic necesar de vitamina K. Vitamina K menține sănătatea masei osoase;
- Mineralele pe care le conține ajută sistemul nervos și endocrin;
- Consumul de țelină la bolnavii de Alzheimer ajută la reducerea daunelor neuronale, conform studiilor;
- Frunzele ei conțin Vitamina C. Folosite în uz extern au efect cicatrizant;
- Este ideală în diete, are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre.
Nutrienți în 100 de grame:
16 Calorii, 3 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.7 g de proteine și 0.2 lipide.
Conține acid folic și minerale: potasiu, sodiu, calciu, mangan, magneziu.
Vezi și alte rădăcinoase - pătrunjelul de rădăcină, păstârnacul, morocvul. | Ridichea neagră este cunoscută și consumată încă din Egiptul Antic. În prezent ridichea neagră este prea puțin consumată deși este foarte bogată în mineralele și vitamine, fiind un adevărat aliat al imunităţii.
În zilele noastre siropul de ridiche neagră este un cunoscut leac în tratarea și vindecarea tusei și a răcelii.
Dacă încă nu te-ai împrietenit cu ridichea neagră, îți recomandăm să încerci salata delicioasă cu ridiche și mere, aperitive sub formă de Pastă de ridiche neagră sau Salată de ridiche neagră și brânză feta.
Beneficii:
- Contribuie la vindecarea hipertiroidismul. Rafanina din ridichea neagră reglează funcția tiroidei;
- Are rol detoxifiant;
- Este un remediu natural împotriva pietrelor de la rinichi/fiere;
- Conține antioxidanți, are efect anticancerigen.
Nutrienți în 100 de grame:
20 de calorii, 0.7 g de proteine, 5.1 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.1 g lipide.
Ridichea neagră conține: Cupru 9 g, Fibre 10.2 g, Fier 8 g, Magneziu 4.5 g, Potasiu 5.6 mg, Seleniu 6 mg,Vitamina A 8 g, Vitamina B 5 g, Vitamina C 7.8 g, Vitamina E 6 g, Zinc 3.3 mg. | În aprozarul online LaGospodărie găsești cartofii noi, de la țară, cu gust autentic.
Deși cartofii sunt uneori asociați cu industria fast-food, ei pot fi o alegere nutritivă și sănătoasă. Pentru a beneficia de vitaminele și mineralele din cartofii noi e necesar să fie gătiți la cuptor sau fierți. Cartofii noi se pot găti sănătos într-o mare varietate de rețete super delicioase, care o să fie apreciate mai ales de către copii.
Încearcă rețeta de cartofi noi la cuptor și condimentează-i cu ierburile aromate preferate.
Un cartof nou de mărime medie conține 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, respectiv 20% din doza de vitamina B6.
Beneficii:
- Sunt bogați în vitamine (C, B, Acid Folic) și minerale (potasiu, magneziu şi fier);
- Se pot consuma și în diete. Conțin carbohidraţi complecşi care oferă multă energie și senzația de sațietate;
- Se pot consuma cu coajă. Coaja de cartof conţine peste 60 de fitonutrienţi şi vitamine;
- Consumul de cartofi ajută la diminuarea stresului.
Nutrienți în 100 de grame de Cartofi Noi:
80 Calorii, 1 g proteine, 17,4 g glucide, 0.2 g grăsimi, 0,2 g fibre, 6 mg sare. |
mihaela_petre17 (proprietar verificat) –
Crocanti, naturali, fara ifose.
Multumim!
gospodarie –
cu mare drag, oricand <3 multumim pentru comanda <3