Content | La fel ca usturoiul este un antibiotic natural, un aliment nutritiv, bogat în nutrienți, cu puține calorii.
La Gospodărie îți oferă legume proaspete, naturale, netratate chimic, ca tu și familia ta să vă bucurați de beneficiile unei mese gustoase și hrănitoare.
Ceapa uscată este recoltată în toamnă și ținută la rece, în cămară.
Dacă deocamdată nu ești mare consumator/consumatoare de ceapă crudă poate te conving numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. O salată cu legume de la țărani, poate fi o idee de cină pe cât de rapidă pe atât de nutritivă și bogată în vitamine.
! Pentru a scăpa de mirosul specific poți consuma câteva felii de portocală.
Beneficii:
- La fel ca usturoiul este renumită pentru efectul său antibacterian și anticancerigen;
- Bunicii noștri foloseau ceapa ca leac împotriva tusei, gripei/răcelii;
- Consumul frecvent ameliorează depresia, îmbunătățește calitatea somnului;
- Menținerea sănătatea pielii și a părului;
- Sucul proaspăt de ceapă aplicat pe arsurile minore sau pe pișcături de insecte ajută la regenerarea mai rapidă a țesuturilor;
- Îmbunătăţește sistemului imunitar.
Nutrienți în 100g:
44 de calorii, 10.1 g carbohidrați, 0 g de grăsimi, 0 g de colesterol, 1.4 g de fibre, 0.9 g de proteine, lipide 0.1.
Conține cantitati mici de Vitamina C, B6, calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor, potasiu și antioxidanți.
Aici găsești o rețetă cu ceapă de la noi :) | | Ridichile roșii sunt un superaliment datorită conținutului bogat de vitamine. 100 de grame de ridichi conțin 30% din necesarul zilnic de vitamina C!
Consumă-le în salată sau ca aperitive, ridichile crescute organic te ajută să-ți menții sănătatea și imunitatea ridicată.
Beneficii pentru ridichiile roșii:
- Ridichile conțin antioxidanții, importanți prevenirea cancerului;
- Ridichile au efect antiinflamatoriu;
- Consumul de ridichi reduce absorția de glucoză și scade nivelul glicemiei.
Nutrienți în 100 de grame de Ridichi roșii:
20 de calorii, 4 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 1 g de proteine și zero grăsimi.
Conține vitamina C, B-uri, potasiu, calciu, fier și magneziu.
Ia-ți porția de sănătate cu ridichile roșii de LaGospodărie. | În coșul cu legume bio nu poate lipsi rădăcina de pătrunjel. Poate fi consumat crud, ca atare sau în salate, supe/ciorbe, piure de pătrunjel, salate raw, sotat, la cuptor sau la grătar.
Beneficii pentru pătrunjel de rădăcină:
- Pătrunjelul de rădăcină este consumat și apreciat din cele mai vechi timpuri. Considerat remediu natural impotriva unor probleme precum constipaţia, crampele menstruale sau flatulenţa;
- Conținutul ridicat de Vitamina K menține densitatea oaselor;
- Potasiu din rădăcina de pătrunjel contribuie la sănătatea inimii;
- Consumul de pătrunjel de rădăcină stimulează sistemul imunitar;
- Nivelul ridicat de antioxidanți menține pielea sănătoasă.
Nutrienți în 100 de grame de Rădăcină de pătrunjel:
29 de calorii, 2.2 g de proteine, 6.5 g de carbohidrați, 4 g de fibre, 0.1 g lipide.
Rădăcina de pătrunjel este un superaliment, bogat în vitaminele A, C, K, minerale: cupru, fier, iod, potasiu, calciu, fosfor, proteine şi fibre.
La Taifas are chiar și o rețetă de ceai din pătrunjel de rădăcină.
Vezi și păstârnac. | Cu un gust dulceag și aromat, păstârnacul este folosit în supe/ciorbe, în piure de păstârnac sau consumat crud în salate de legume.
Beneficii:
- Considerat remediu terapeutic. Consumat crud, ras ori sub formă de decoct, este folosit ca leac în tratarea: constipației, reumatismului, bolilor vasculare etc.
- Prin acțiunea sa diuretică și depurativă, este de ajutor și în curele de slăbire.
Nutrienți în 100 de grame:
72 Calorii, 15 g de carbohidrați, 4.9 g de fibre, 1.4 g de proteine și 0.5 lipide.
Conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, săruri minerale, potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod și amidon.
Vezi și pătrunjelul de rădăcină. | Fasolea este un aliment bogat în proteine de calitate. Motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta vegetarienilor sau a persoanelor care țin post.
Beneficii:
- Menține un bun tranzit intestinal fiind bogată în fibre;
- Este sățioasă fără a avea un aport mare de calorii, ceea ce o face ideală în cure de slăbire;
- Compușii din ei încetinesc absorția glucidelor în organism. Conține glucide sănătoase, motiv pentru care poate fi consumată și de către personele care au diabet de tip II. În același timp, previre apariția diabetului de tip II;
- Protejează inima;
- Este bogată în proteine, consumată alături de orez poate fi un înlocuitor al cărnii;
- Ajută la detoxifierea organismului;
- Are un conținut ridicat de magneziu. Magneziu susține sănătatea mușchilor.
Nutrienți în 100 de grame de fasole uscată:
303 de calorii, 22.3 g de proteine, 47.7 g de carbohidrați, 12 g de fibre, 1.7 g lipide.
Conține: Vitamine din grupul B, C, E, K și molibden.
Vezi și ceapa uscată. Merg de minune împreună! |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.