In Stock

Cimbrișor verde Bio

3,00 lei

Preț pe legătură

25 în stoc

Compară
SKU: cimbrisor-1 Categorie: Etichete: ,

Descriere

Cimbrișorul verde (Thymus serpyllum), îndrudit cu cimbrul de câmp, este o plantă aromatică folosită atât pentru a da savoare mâncărurilor cât și pentru prepararea ceaiului medicinal.

Adesea confundat cu cimbru, cimbrișorul este diferit, are o aromă mai puternică, ușor iute. Înflorește în luna iunie, îl găsim până finalul lui august. Florile sale pot fi roz, ciclamem, mov sau albe.

Beneficii și utilizare:

  • Ceaiul mai este numit și antibioticul săracului. Este folosit în medicina naturistă ca antitusiv natural și expectorant. Mai multe informații despre proprietățile sale terapeutice găsiți aici;
  • Tinctura are efect antifungic si vermifug;
  • Este utilizat în bucătărie: pe sosurile de brânză, peste legume la grătar, pentru a condimenta preparatele cu varză, dovlecei sau fasole, pentru a aromatiza uleiul/oțetul, în supa de roșii, în salate sau chiar în shake-urile din fructe;
  • Mai multe idei despre cum se pot folosi plantele aromatice găsiți în acest tutorial video.

Rețetă pentru prepararea ceaiului de cimbrișor: La 250 ml de apă fiartă se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat, acoperiți recipientul și lăsați la infuzat circa 30 minute.

 

 

 

Informații suplimentare

legătură

1

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cimbrișor verde Bio”

Quick Comparison

SettingsCimbrișor verde Bio removeMaghiran verde Bio removeIzmă uscată Bio removeMentă uscată Bio removeMărar uscat removeRozmarin uscat Bio remove
Imagecimbrisormaghiran verdeSubstituentSubstituentSubstituent
SKUcimbrisor-1maghiran-verde-1izma-uscata-1menta-uscatamarar-uscat-1rozmarin-uscat
Rating
Price3,00 lei3,00 lei5,00 lei5,00 lei5,00 lei5,00 lei
Stock

25 în stoc

10 în stoc

27 în stoc

20 în stoc

15 în stoc

Availability25 în stoc10 în stoc27 în stoc20 în stoc15 în stoc
Add to cart

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

DescriptionPreț pe legăturăpreț pe legăturăIzmă uscată - plic de 20 grameMentă uscată - plic de 20 grameMărar uscat - Plic de 20 grameRozmarin uscat Bio- plic de 20 grame
Content

Cimbrișorul verde (Thymus serpyllum), îndrudit cu cimbrul de câmp, este o plantă aromatică folosită atât pentru a da savoare mâncărurilor cât și pentru prepararea ceaiului medicinal.

Adesea confundat cu cimbru, cimbrișorul este diferit, are o aromă mai puternică, ușor iute. Înflorește în luna iunie, îl găsim până finalul lui august. Florile sale pot fi roz, ciclamem, mov sau albe. Beneficii și utilizare:
  • Ceaiul mai este numit și antibioticul săracului. Este folosit în medicina naturistă ca antitusiv natural și expectorant. Mai multe informații despre proprietățile sale terapeutice găsiți aici;
  • Tinctura are efect antifungic si vermifug;
  • Este utilizat în bucătărie: pe sosurile de brânză, peste legume la grătar, pentru a condimenta preparatele cu varză, dovlecei sau fasole, pentru a aromatiza uleiul/oțetul, în supa de roșii, în salate sau chiar în shake-urile din fructe;
  • Mai multe idei despre cum se pot folosi plantele aromatice găsiți în acest tutorial video.
Rețetă pentru prepararea ceaiului de cimbrișor: La 250 ml de apă fiartă se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat, acoperiți recipientul și lăsați la infuzat circa 30 minute.      
Weight
DimensionsNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplică
Additional information
legătură

1