In Stock

Cimbru uscat

5,00 lei

Cimbru uscat | plic de 20 grame

21 în stoc

Compară
SKU: cimbru-uscat-4 Categorie: Etichete: ,

Descriere

Cimbrul este o plantă aromatică intens folosită în bucătărie. Cimbrul dă savoare sosurilor pentru paste, nu lipsește de pe pizza, de asemenea e folosit pentru a condimenta salate raw vegane, brânzeturi, preparate gătite cu pește/pasăre.

Cimbrul uscat este mai aromat decât cimbrul proaspăt.

Cimbrul a fost utilizat încă din Grecia antică în scopuri medicale. Timolul prezent în frunzele de cimbru îi oferă proprietăți antiseptice, antimicrobiene și anticancerigene.

Beneficii – cimbru uscat:

  • Ceaiul de cimbru este un remediu natural folosit în tratarea tusei, gripei, răcelilor. Găsești rețetă de ceai aici.
  • Folosit pentru gargară, cimbrul împrospătează respirația;
  • Ceaiul de cimbru reglează digestia.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cimbru uscat”

Quick Comparison

SettingsCimbru uscat removeCimbrișor verde Bio removeSalvie uscată removeBuchet de Lavandă uscată removeCimbrișor uscat Bio removeMaghiran verde Bio remove
ImagecimbrucimbrisorlavandaSubstituentmaghiran verde
SKUcimbru-uscat-4cimbrisor-1salvie-uscata-2lavanda-1cimbrisor-uscatmaghiran-verde-1
Rating
Price5,00 lei3,00 lei5,00 lei4,00 lei5,00 lei3,00 lei
Stock

21 în stoc

25 în stoc

28 în stoc

27 în stoc

10 în stoc

Availability21 în stoc25 în stoc28 în stoc27 în stoc10 în stoc
Add to cart

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

DescriptionCimbru uscat | plic de 20 gramePreț pe legăturăSalvie uscată - plic de 20 grameBuchet de lavandă uscataCimbrișor uscat- plic de 20 gramepreț pe legătură
Content

Cimbrul este o plantă aromatică intens folosită în bucătărie. Cimbrul dă savoare sosurilor pentru paste, nu lipsește de pe pizza, de asemenea e folosit pentru a condimenta salate raw vegane, brânzeturi, preparate gătite cu pește/pasăre.

Cimbrul uscat este mai aromat decât cimbrul proaspăt.
Cimbrul a fost utilizat încă din Grecia antică în scopuri medicale. Timolul prezent în frunzele de cimbru îi oferă proprietăți antiseptice, antimicrobiene și anticancerigene.

Beneficii - cimbru uscat:

  • Ceaiul de cimbru este un remediu natural folosit în tratarea tusei, gripei, răcelilor. Găsești rețetă de ceai aici.
  • Folosit pentru gargară, cimbrul împrospătează respirația;
  • Ceaiul de cimbru reglează digestia.

Cimbrișorul verde (Thymus serpyllum), îndrudit cu cimbrul de câmp, este o plantă aromatică folosită atât pentru a da savoare mâncărurilor cât și pentru prepararea ceaiului medicinal.

Adesea confundat cu cimbru, cimbrișorul este diferit, are o aromă mai puternică, ușor iute. Înflorește în luna iunie, îl găsim până finalul lui august. Florile sale pot fi roz, ciclamem, mov sau albe. Beneficii și utilizare:
  • Ceaiul mai este numit și antibioticul săracului. Este folosit în medicina naturistă ca antitusiv natural și expectorant. Mai multe informații despre proprietățile sale terapeutice găsiți aici;
  • Tinctura are efect antifungic si vermifug;
  • Este utilizat în bucătărie: pe sosurile de brânză, peste legume la grătar, pentru a condimenta preparatele cu varză, dovlecei sau fasole, pentru a aromatiza uleiul/oțetul, în supa de roșii, în salate sau chiar în shake-urile din fructe;
  • Mai multe idei despre cum se pot folosi plantele aromatice găsiți în acest tutorial video.
Rețetă pentru prepararea ceaiului de cimbrișor: La 250 ml de apă fiartă se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat, acoperiți recipientul și lăsați la infuzat circa 30 minute.      

Salvia este o plantă aromatică cu gust amărui, ușor picant. Salvia este intens folosită în bucătăria italiană la sosuri pentru paste, pe salate, pe legume fierte sau pe preparate cu orez.

Salvia nu-și diminuează aroma în timpul gătirii. E recomandat să folosești salvie uscată în cantitate redusă ca și condiment, în cantitate mai mare poate deveni amară.

Beneficii:

  • În antichitate, salvia a fost numită Planta nemuririi” datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate;
  • Ceaiul de salvie ajută ficatul, înlătură balonările, are acțiune depurativă. Găsești rețetă de preparare ceai aici;
  • Gargara cu ceai de salvie împrospătează respirația;
  • Salvia mai e folosită în băile de șezut pentru a trata probleme ale organelor pelviene feminine;
  • Ceaiul de salvie tratează infertilitatea sau impotența masculină.

Weight
DimensionsNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplică
Additional information
legătură

1

buchet

60-70 fire