Descriere
Dovlecelul provine din America Centrală, în prezent este folosit peste tot în lume fiind un aliment bogat în nutrienți, cu o aromă ușoară, ceea ce-l face ușor de integrat în preparatele culinare.
Dovlecelul are substanțe active importante pentru sănătate atât în miez cât și în coajă. Alege dovleceii de la țară, crescuți natural pentru a te putea bucura atât de miezul său cât și de coajă.
Dovlecelul poate fi consumat crud, în salate, iar gătit ca și garnitură sau în tocănițe de legume.
Beneficii:
-
Ajută digestia fiind bogați în apă și fibre;
-
Au efect antiinflamator;
- Conțin Luteina – cu rol în menținerea sănătății ochilor;
- Bogați în fibre și apă, săraci în calorii, dovleceii mențin o greutate optimă și pot fi consumați și-n diete.
Nutrienți în 100 de grame de dovlecel:
12 calorii, 2 g de carbohidrați, 1 g de proteine, 0.1 g de lipide, 1 g de fibre, 93% apă.
Mai conțin: Vitamine (A, B1, B6, C, K), potasiu, fosfor, mangan, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.