In Stock

Dovlecei

15,00 lei

Preț pe kilogram. Dovlecei românești.

Compară
SKU: dovlecei-1 Categorie: Etichete: ,

Descriere

Dovlecelul provine din America Centrală, în prezent este folosit peste tot în lume fiind un aliment bogat în nutrienți, cu o aromă ușoară, ceea ce-l face ușor de integrat în preparatele culinare.

Dovlecelul are substanțe active importante pentru sănătate atât în miez cât și în coajă. Alege dovleceii de la țară, crescuți natural pentru a te putea bucura atât de miezul său cât și de coajă.

Dovlecelul poate fi consumat crud, în salate, iar gătit ca și garnitură sau în tocănițe de legume.

Beneficii:
  • Ajută digestia fiind bogați în apă și fibre;

  • Au efect antiinflamator;

  • Conțin Luteina – cu rol în menținerea sănătății ochilor;
  • Bogați în fibre și apă, săraci în calorii, dovleceii mențin o greutate optimă și pot fi consumați și-n diete.
Nutrienți în 100 de grame de dovlecel:

12 calorii, 2 g de carbohidrați, 1 g de proteine, 0.1 g de lipide, 1 g de fibre, 93% apă.

Mai conțin: Vitamine (A, B1, B6, C, K), potasiu, fosfor, mangan, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu.

Aici găsești o rețetă de spaghete din dovlecel cu pesto de leurdă.

Informații suplimentare

kilogram

1000gr

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Dovlecei”

Quick Comparison

SettingsDovlecei removeȚelină removeRidiche neagră removeFasole removeCartofi removeCeapă Roșie remove
Imagedovleceitelinaridiche neagrafasolecartofinoi
SKUdovlecei-1telina-8ridiche-neagra-10fasole-9cartofi-noi-1ceapa rosie
Rating
Price15,00 lei5,00 lei8,00 lei20,00 lei 6,00 lei8,00 lei
Stock

34 în stoc

52 în stoc

Availability34 în stoc52 în stoc
Add to cart

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

Adaugă în coș

DescriptionPreț pe kilogram. Dovlecei românești.Preț pe bucată

Preț pe kilogram ridiche neagră.

Preț pe kilogram. Fasole uscată.Preț pe kilogram. Cartofi noi româneștiPreț pe kilogram
Content
Dovlecelul provine din America Centrală, în prezent este folosit peste tot în lume fiind un aliment bogat în nutrienți, cu o aromă ușoară, ceea ce-l face ușor de integrat în preparatele culinare.
Dovlecelul are substanțe active importante pentru sănătate atât în miez cât și în coajă. Alege dovleceii de la țară, crescuți natural pentru a te putea bucura atât de miezul său cât și de coajă.
Dovlecelul poate fi consumat crud, în salate, iar gătit ca și garnitură sau în tocănițe de legume.
Beneficii:
  • Ajută digestia fiind bogați în apă și fibre;

  • Au efect antiinflamator;

  • Conțin Luteina - cu rol în menținerea sănătății ochilor;
  • Bogați în fibre și apă, săraci în calorii, dovleceii mențin o greutate optimă și pot fi consumați și-n diete.
Nutrienți în 100 de grame de dovlecel:
12 calorii, 2 g de carbohidrați, 1 g de proteine, 0.1 g de lipide, 1 g de fibre, 93% apă. Mai conțin: Vitamine (A, B1, B6, C, K), potasiu, fosfor, mangan, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu.
Aici găsești o rețetă de spaghete din dovlecel cu pesto de leurdă.

Bucură-te de beneficiile acestei minunate plante alegând să comanzi online țelină crescută la țară, cât mai natural posibil.

  Idei de preparare: Frunzele proaspete, tulpina și rădăcina le poți folosi în salate, la grătar, în supe/ciorbe ori ca și garnitură la fripturi. Din rădăcină poți face un delicios Piure de țelină, iar din frunze poți face suc.   Beneficii:
  • Conține 25% din aportul zilnic necesar de vitamina K. Vitamina K menține sănătatea masei osoase;
  • Mineralele pe care le conține ajută sistemul nervos și endocrin;
  • Consumul de țelină la bolnavii de Alzheimer ajută la reducerea daunelor neuronale, conform studiilor;
  • Frunzele ei conțin Vitamina C. Folosite în uz extern au efect cicatrizant;
  • Este ideală în diete, are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre.
  Nutrienți în 100 de grame: 16 Calorii, 3 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.7 g de proteine și 0.2 lipide.  Conține acid folic și minerale: potasiu, sodiu, calciu, mangan, magneziu.   Vezi și alte rădăcinoase - pătrunjelul de rădăcină, păstârnacul, morocvul.

Ridichea neagră este cunoscută și consumată încă din Egiptul Antic. În prezent ridichea neagră este prea puțin consumată deși este foarte bogată în mineralele și vitamine, fiind un adevărat aliat al imunităţii.

  În zilele noastre siropul de ridiche neagră este un cunoscut leac în tratarea și vindecarea tusei și a răcelii.   Dacă încă nu te-ai împrietenit cu ridichea neagră, îți recomandăm să încerci salata delicioasă cu ridiche și mere, aperitive sub formă de Pastă de ridiche neagră sau Salată de ridiche neagră și brânză feta.   Beneficii:
  • Contribuie la vindecarea hipertiroidismul. Rafanina din ridichea neagră reglează funcția tiroidei;
  • Are rol detoxifiant;
  • Este un remediu natural împotriva pietrelor de la rinichi/fiere;
  • Conține antioxidanți, are efect anticancerigen.
    Nutrienți în 100 de grame: 20 de calorii, 0.7 g de proteine, 5.1 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.1 g lipide. Ridichea neagră conține: Cupru 9 g, Fibre 10.2 g, Fier 8 g, Magneziu 4.5 g, Potasiu 5.6 mg, Seleniu 6 mg,Vitamina A 8 g, Vitamina B 5 g, Vitamina C 7.8 g, Vitamina E 6 g, Zinc 3.3 mg.

Fasolea este un aliment bogat în proteine de calitate. Motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta vegetarienilor sau a persoanelor care țin post. 

  Beneficii:
  • Menține un bun tranzit intestinal fiind bogată în fibre;
  • Este sățioasă fără a avea un aport mare de calorii, ceea ce o face ideală în cure de slăbire;
  • Compușii din ei încetinesc absorția glucidelor în organism. Conține glucide sănătoase, motiv pentru care poate fi consumată și de către personele care au diabet de tip II. În același timp, previre apariția diabetului de tip II;
  • Protejează inima;
  • Este bogată în proteine, consumată alături de orez poate fi un înlocuitor al cărnii;
  • Ajută la detoxifierea organismului;
  • Are un conținut ridicat de magneziu. Magneziu susține sănătatea mușchilor.
 

Nutrienți în 100 de grame de fasole uscată:

303 de calorii, 22.3 g de proteine, 47.7 g de carbohidrați, 12 g de fibre, 1.7 g lipide. Conține: Vitamine din grupul B, C, E, K și molibden.  Vezi și ceapa uscată. Merg de minune împreună!

În aprozarul online LaGospodărie găsești cartofii noi, de la țară, cu gust autentic.

Deși cartofii sunt uneori asociați cu industria fast-food, ei pot fi o alegere nutritivă și sănătoasă. Pentru a beneficia de vitaminele și mineralele din cartofii noi e necesar să fie gătiți la cuptor sau fierți. Cartofii noi se pot găti sănătos într-o mare varietate de rețete super delicioase, care o să fie apreciate mai ales de către copii. Încearcă rețeta de cartofi noi la cuptor și condimentează-i cu ierburile aromate preferate.
Un cartof nou de mărime medie conține 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, respectiv 20% din doza de vitamina B6.
  Beneficii:
  • Sunt bogați în vitamine (C, B, Acid Folic) și minerale (potasiu, magneziu şi fier);
  • Se pot consuma și în diete. Conțin carbohidraţi complecşi care oferă multă energie și senzația de sațietate;
  • Se pot consuma cu coajă. Coaja de cartof conţine peste 60 de fitonutrienţi şi vitamine;
  • Consumul de cartofi ajută la diminuarea stresului.
 
Nutrienți în 100 de grame de Cartofi Noi:
80 Calorii, 1 g proteine, 17,4 g glucide, 0.2 g grăsimi, 0,2 g fibre, 6 mg sare.
Weight
DimensionsNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplicăNu se aplică
Additional information
kilogram

1000gr

bucata

1 bucata medie

kilogram

1000gr

kilogram

1000gr

kilogram

1000gr