Content | Fasolea este un aliment bogat în proteine de calitate. Motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta vegetarienilor sau a persoanelor care țin post.
Beneficii:
- Menține un bun tranzit intestinal fiind bogată în fibre;
- Este sățioasă fără a avea un aport mare de calorii, ceea ce o face ideală în cure de slăbire;
- Compușii din ei încetinesc absorția glucidelor în organism. Conține glucide sănătoase, motiv pentru care poate fi consumată și de către personele care au diabet de tip II. În același timp, previre apariția diabetului de tip II;
- Protejează inima;
- Este bogată în proteine, consumată alături de orez poate fi un înlocuitor al cărnii;
- Ajută la detoxifierea organismului;
- Are un conținut ridicat de magneziu. Magneziu susține sănătatea mușchilor.
Nutrienți în 100 de grame de fasole uscată:
303 de calorii, 22.3 g de proteine, 47.7 g de carbohidrați, 12 g de fibre, 1.7 g lipide.
Conține: Vitamine din grupul B, C, E, K și molibden.
Vezi și ceapa uscată. Merg de minune împreună! | Ridichea neagră este cunoscută și consumată încă din Egiptul Antic. În prezent ridichea neagră este prea puțin consumată deși este foarte bogată în mineralele și vitamine, fiind un adevărat aliat al imunităţii.
În zilele noastre siropul de ridiche neagră este un cunoscut leac în tratarea și vindecarea tusei și a răcelii.
Dacă încă nu te-ai împrietenit cu ridichea neagră, îți recomandăm să încerci salata delicioasă cu ridiche și mere, aperitive sub formă de Pastă de ridiche neagră sau Salată de ridiche neagră și brânză feta.
Beneficii:
- Contribuie la vindecarea hipertiroidismul. Rafanina din ridichea neagră reglează funcția tiroidei;
- Are rol detoxifiant;
- Este un remediu natural împotriva pietrelor de la rinichi/fiere;
- Conține antioxidanți, are efect anticancerigen.
Nutrienți în 100 de grame:
20 de calorii, 0.7 g de proteine, 5.1 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.1 g lipide.
Ridichea neagră conține: Cupru 9 g, Fibre 10.2 g, Fier 8 g, Magneziu 4.5 g, Potasiu 5.6 mg, Seleniu 6 mg,Vitamina A 8 g, Vitamina B 5 g, Vitamina C 7.8 g, Vitamina E 6 g, Zinc 3.3 mg. | Bucură-te de beneficiile acestei minunate plante alegând să comanzi online țelină crescută la țară, cât mai natural posibil.
Idei de preparare:
Frunzele proaspete, tulpina și rădăcina le poți folosi în salate, la grătar, în supe/ciorbe ori ca și garnitură la fripturi.
Din rădăcină poți face un delicios Piure de țelină, iar din frunze poți face suc.
Beneficii:
- Conține 25% din aportul zilnic necesar de vitamina K. Vitamina K menține sănătatea masei osoase;
- Mineralele pe care le conține ajută sistemul nervos și endocrin;
- Consumul de țelină la bolnavii de Alzheimer ajută la reducerea daunelor neuronale, conform studiilor;
- Frunzele ei conțin Vitamina C. Folosite în uz extern au efect cicatrizant;
- Este ideală în diete, are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre.
Nutrienți în 100 de grame:
16 Calorii, 3 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.7 g de proteine și 0.2 lipide.
Conține acid folic și minerale: potasiu, sodiu, calciu, mangan, magneziu.
Vezi și alte rădăcinoase - pătrunjelul de rădăcină, păstârnacul, morocvul. | Cu un gust dulceag și aromat, păstârnacul este folosit în supe/ciorbe, în piure de păstârnac sau consumat crud în salate de legume.
Beneficii:
- Considerat remediu terapeutic. Consumat crud, ras ori sub formă de decoct, este folosit ca leac în tratarea: constipației, reumatismului, bolilor vasculare etc.
- Prin acțiunea sa diuretică și depurativă, este de ajutor și în curele de slăbire.
Nutrienți în 100 de grame:
72 Calorii, 15 g de carbohidrați, 4.9 g de fibre, 1.4 g de proteine și 0.5 lipide.
Conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, săruri minerale, potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod și amidon.
Vezi și pătrunjelul de rădăcină. | La fel ca usturoiul este un antibiotic natural, un aliment nutritiv, bogat în nutrienți, cu puține calorii.
La Gospodărie îți oferă legume proaspete, naturale, netratate chimic, ca tu și familia ta să vă bucurați de beneficiile unei mese gustoase și hrănitoare.
Ceapa uscată este recoltată în toamnă și ținută la rece, în cămară.
Dacă deocamdată nu ești mare consumator/consumatoare de ceapă crudă poate te conving numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. O salată cu legume de la țărani, poate fi o idee de cină pe cât de rapidă pe atât de nutritivă și bogată în vitamine.
! Pentru a scăpa de mirosul specific poți consuma câteva felii de portocală.
Beneficii:
- La fel ca usturoiul este renumită pentru efectul său antibacterian și anticancerigen;
- Bunicii noștri foloseau ceapa ca leac împotriva tusei, gripei/răcelii;
- Consumul frecvent ameliorează depresia, îmbunătățește calitatea somnului;
- Menținerea sănătatea pielii și a părului;
- Sucul proaspăt de ceapă aplicat pe arsurile minore sau pe pișcături de insecte ajută la regenerarea mai rapidă a țesuturilor;
- Îmbunătăţește sistemului imunitar.
Nutrienți în 100g:
44 de calorii, 10.1 g carbohidrați, 0 g de grăsimi, 0 g de colesterol, 1.4 g de fibre, 0.9 g de proteine, lipide 0.1.
Conține cantitati mici de Vitamina C, B6, calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor, potasiu și antioxidanți.
Aici găsești o rețetă cu ceapă de la noi :) | Ridichile roșii sunt un superaliment datorită conținutului bogat de vitamine. 100 de grame de ridichi conțin 30% din necesarul zilnic de vitamina C!
Consumă-le în salată sau ca aperitive, ridichile crescute organic te ajută să-ți menții sănătatea și imunitatea ridicată.
Beneficii pentru ridichiile roșii:
- Ridichile conțin antioxidanții, importanți prevenirea cancerului;
- Ridichile au efect antiinflamatoriu;
- Consumul de ridichi reduce absorția de glucoză și scade nivelul glicemiei.
Nutrienți în 100 de grame de Ridichi roșii:
20 de calorii, 4 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 1 g de proteine și zero grăsimi.
Conține vitamina C, B-uri, potasiu, calciu, fier și magneziu.
Ia-ți porția de sănătate cu ridichile roșii de LaGospodărie. |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.