Content | Mangoldul, numit și sfeclă elvețiană, este înrudit cu sfecla.
Spre deosebire de sfeclă, frunzele mangoldului sunt mari și zemoase. Gustul lor este asemănător cu al spanacului, motiv pentru care se poate găti ca spanacul.
Beneficii:
- O legumă bogată în vitamina K;
- Protejează ficatul, sănătatea ochilor și a oaselor;
- Hidratează organismul. Conține peste 95% apă bogată în electroliți;
- Are efect antiinflamator.
Utilizare:
Frunzele se pot folosi în omleta cu ouă, în salatele cu legume, tulpina și frunzele se pot adaugă în smoothie.
Aici găsești 10 idei de rețete ușoare și rapid de pregătit cu aceste frunze.
Nutrienți: 27 de calorii, 5,1 g de carbohidrați, 1,6 g de fibre, 1,2 g de proteine și 0,2 lipide.
Conține vitamine (A, B-uri, C, K), Minerale (potasiu, calciu, cupru, fier și magneziu), Luteină, Beta caroten.
Adaugă în coșul tău cu legume și fructe proasptele de la țară și alte verdețuri. | | În coșul tău cu legume și fructe proaspete de la țară poți adăuga de acum și Frunzele Mix pentru Salată.
Bogate în nutrienți, frunzele se pot folosi pentru prepararea salatelor raw vegane sau a salatelor rapide cu ingredientele preferate.
Conține:
- Frunze de Cicoare - au un gust ușor amărui, sunt bogate în vitamine și minerale. Pot fi consumate crude (în salate) sau gătite (în supe, borș, omletă);
- Frunze de Sfeclă Roșie - au un gust acrișor-amărui, sunt bogate în fier, calciu și magneziu. Se pot găti precum spanacul sau se pot consuma crude în salate proaspete;
-
- Frunzele de Susai sunt cunoscute și sub numele de lăptucă sau lăptuci. Gustul lor este unul dulceag-ușor amărui când sunt tinere. Bunicii noștri le consumau crude sau cu brânză. Frunzele de susai se pot găti ca spanacul sau consuma crude combinate cu alte legume și verdețuri.
|
Alege loboda de la țărani, din culturi organice, pentru a beneficia de această minunată plantă.
Este o plantă minune, are de două ori mai multă vitamina C decât lâmâia sau kiwi.
Beneficii:
- Fiind bogată în vitamina C, are efect stimulator asupra sistemului imunitar;
- Are proprietăți laxative;
- Este folosită în tratarea icterului;
- Aplicată extern, are efect cicatrizant asupra rănilor minore;
- Prin conținutul de fier, combate anemia.
Nutrienți în 100 g:
19 calorii, 1.7 proteine, 0 lipide, 3 carbohidrați, 1.5 fibre.
Conține: vitamine (C, K), calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan şi fibre.
Ce zici de o ciorbă din planta asta minunată? | | |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.