Descriere
Mangoldul, numit și sfeclă elvețiană, este înrudit cu sfecla.
Spre deosebire de sfeclă, frunzele mangoldului sunt mari și zemoase. Gustul lor este asemănător cu al spanacului, motiv pentru care se poate găti ca spanacul.
Beneficii:
- O legumă bogată în vitamina K;
- Protejează ficatul, sănătatea ochilor și a oaselor;
- Hidratează organismul. Conține peste 95% apă bogată în electroliți;
- Are efect antiinflamator.
Utilizare:
Frunzele se pot folosi în omleta cu ouă, în salatele cu legume, tulpina și frunzele se pot adaugă în smoothie.
Aici găsești 10 idei de rețete ușoare și rapid de pregătit cu aceste frunze.
Nutrienți: 27 de calorii, 5,1 g de carbohidrați, 1,6 g de fibre, 1,2 g de proteine și 0,2 lipide.
Conține vitamine (A, B-uri, C, K), Minerale (potasiu, calciu, cupru, fier și magneziu), Luteină, Beta caroten.
Adaugă în coșul tău cu legume și fructe proasptele de la țară și alte verdețuri.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.