Content | Mărarul verde este intens folosit în bucătăria românească și-n cea europeană, dar nu e doar un condiment. Mărarul verde este cunoscut și pentru proprietățile sale curative. Pe de altă parte, în Roma antică mărarul era simbol al norocului.
Pentru a beneficia de calitățile numeroase ale mărarului folosește-l crud pentru a asezona salatele sau adaugă-l pe cartofii la cuptor, în ciorbe - la final sau după ce ai oprit focul. Poți face și supă de mărar.
Beneficii:
- Frunzele de mărar verde sunt bogate în vitaminele A, C – cu rol important în menținerea unei bune imunități;
- Conținutul de cupru din mărar are rol antioxidant;
- Împrospătează respirația;
- Mărarul contribuie la o digestie ușoară;
- Bogat în fibre, sărac în colesterol, mărarul poate fi folosit și-n dietele de slăbire.
Nutrienți în 100 g de Mărar verde:
43 calorii, 3.5 proteine, 1.1 lipide, 7 carbohidrați, 2.1 fibre.
Mărarul verde conține: minerale (sodiu, potasiu, cupru, calciu, fier şi magneziu), vitamine (A și C). | | Ștevia este considerată o plantă minune pentru organism.
Alături de leurdă, spanac, păpădie și urzici, ștevia se află în topul plantelor cu multiple beneficii de consumat primăvara.
Frunzele de ștevie sunt bogate în minerale, vitamine și fibre.
Ștevia are un gust dulce-acrișor, se folosește la prepararea salatelor, ciorbelor sau a tocănițelor. Frunzele se pot consuma crude sau fierte.
Ștevia e varianta domestică a măcrișului, mai poartă și denumirea de măcriș de grădină.
Beneficii:
- Consumată primăvara e un bun aliat în tratarea asteniei de primăvară, fiind bogată în fier și nutrienți care ajută organismul să se remineralizeze după iarna lungă;
- Având multe fibre reglează tranzitul gastro-intestinal;
- Prin conținutul de zaharuri bune reglează nivelul zahărului în sânge. Poate fi consumată și de către persoanele care au diabet;
- Ceaiul de ștevie reduce tensiunea arterială;
- Are efect antibacterian, ajută la tratarea tusei sau a pneumoniei;
- Sucul e folosit în tratarea acneei și în cicatrizarea rănilor.
Nutrienți în 100 g de frunze, crude:
22 calorii, 2 proteine, 0.7 lipide, 3.2 carbohidrați, 2.9 fibre.
Conține: vitamine (C, A, E și K), potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier și zinc, proteine, fibre, oxalați și acid tartric.
Uite aici o rețetă de ciorbă cu plata minune. | | Salata verde de grădină este una dintre cele mai îndrăgite plante verzi în salatele de crudități.
Noi îți propunem o salată curată, crescută la țară, fără chimicale, fără substanțe periculoase pentru organismul uman. Bucură-te de beneficiile verdețurilor crocante de LaGospodărie!
Consum-o alături de alte legume proaspete sau în tradiționala ciorba ardelenească.
Salata verde este prezentă în toate regimurile de slăbire datorită conținutului ridicat de fibre, apă și minerale. Dar nu se rezumă doar la atât!
Beneficii:
Nutrienți:
17 calorii, 1.2 proteine, 0.3 lipide, 3.3 carbohidrați, 2.1 fibre.
Conține: 194 mg potasiu, 50 mg calciu, 20 mg magneziu, 30 mg fosfor, 28 mg sodiu, 100 mcg acid folic, 160 mcg vitamina K, 10 mg vitamina C, 210 mcg vitamina A. | Usturoiul verde este renumit pentru proprietățile sale curative. Spre deosebire de usturoiul uscat, usturoiul verde e mai puțin iute, mai crocant și mai suculent.
Adaugă în coșul tău cu legume bio și o legătură de ustoroi verde cultivat organic! Pentru a vă bucura la maxim de beneficiile usturoiului de la țară, consumați-l crud, în salate, apretitive reci raw vegane, iar dacă îl gătești adaugă-l abia la final pentru a-și păstra nutrienții.
Beneficii:
- Usturoiului verde conține fitohormonii care curăță organismul;
- Întărește sistemul imunitar. Conform studiilor, persoanele care obișnuiesc să consume regulat usturoi verde se feresc de răceli și gripe. Iar în situația de îmbolnăvire, usturoiului verde ajută la o vindecare mai rapidă;
- Usturoiul verde conține alicină, substanță cu efect antiviral, antiinflamator, antifungic și anticancerigen;
- Detoxifiază ficatul;
-
Reduce colesterolul.
Nutrienți în 100 g de Usturoi verde:
40 calorii, 2 proteine, 0 lipide, 8 carbohidrați, 4 fibre.
Usturoiul verde conține: vitamine (A1, B1, B2 şi C), minerale (fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu), și aminoacizi.
|
Recenzii
Nu există recenzii până acum.