Descriere
Mărarul verde este intens folosit în bucătăria românească și-n cea europeană, dar nu e doar un condiment. Mărarul verde este cunoscut și pentru proprietățile sale curative. Pe de altă parte, în Roma antică mărarul era simbol al norocului.
Pentru a beneficia de calitățile numeroase ale mărarului folosește-l crud pentru a asezona salatele sau adaugă-l pe cartofii la cuptor, în ciorbe – la final sau după ce ai oprit focul. Poți face și supă de mărar.
Beneficii:
- Frunzele de mărar verde sunt bogate în vitaminele A, C – cu rol important în menținerea unei bune imunități;
- Conținutul de cupru din mărar are rol antioxidant;
- Împrospătează respirația;
- Mărarul contribuie la o digestie ușoară;
- Bogat în fibre, sărac în colesterol, mărarul poate fi folosit și-n dietele de slăbire.
Nutrienți în 100 g de Mărar verde:
43 calorii, 3.5 proteine, 1.1 lipide, 7 carbohidrați, 2.1 fibre.
Mărarul verde conține: minerale (sodiu, potasiu, cupru, calciu, fier şi magneziu), vitamine (A și C).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.