Descriere
În coșul cu legume sunt nelipsiți morcovii de la țară.
Fie că îi consumi cruzi, fie în supe/ciorbe, sote, sau chiar în celebrul tort de morcovi, sunt bogați în Vitamina A și fibre, te ajută să-ți menții pielea frumoasă.
Uite aici și o rețetă a Jamilei pentru o prăjitură cu deliciosul morcovior.
Beneficii:
- Conținutul bogat de betacaroten și Vitamina A îmbunătăţește vederea;
- Sunt bogaţi în antioxidanţi, au efect antirid;
- Sunt de ajutor în alăptare. Consumul de morcovi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern;
- Bogați în potasiu, ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control;
- Ideali în diete. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii. Induc senzaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos.
- Curăță dinții. Nu doar că sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, dar și acţionează ca un abraziv natural asupra dinților, eliminand resturile alimentare şi placa bacteriană.
Nutrienți în 100 de grame:
41 calorii, 0.93 g proteine, 0.24 g lipide, 9.58 g carbohidrați, 2.8 g fibre, 4.74 g zaharuri, 33 mg calciu, 12 mg magneziu, 35 mg fosfor, 320 mg potasiu, 69 mg sodiu, 6706 UI vitamina A, 5.9 mg vitamina C, 19 µg acid folic.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.