Descriere
În coșul cu legume bio nu poate lipsi rădăcina de pătrunjel. Poate fi consumat crud, ca atare sau în salate, supe/ciorbe, piure de pătrunjel, salate raw, sotat, la cuptor sau la grătar.
Beneficii pentru pătrunjel de rădăcină:
- Pătrunjelul de rădăcină este consumat și apreciat din cele mai vechi timpuri. Considerat remediu natural impotriva unor probleme precum constipaţia, crampele menstruale sau flatulenţa;
- Conținutul ridicat de Vitamina K menține densitatea oaselor;
- Potasiu din rădăcina de pătrunjel contribuie la sănătatea inimii;
- Consumul de pătrunjel de rădăcină stimulează sistemul imunitar;
- Nivelul ridicat de antioxidanți menține pielea sănătoasă.
Nutrienți în 100 de grame de Rădăcină de pătrunjel:
29 de calorii, 2.2 g de proteine, 6.5 g de carbohidrați, 4 g de fibre, 0.1 g lipide.
Rădăcina de pătrunjel este un superaliment, bogat în vitaminele A, C, K, minerale: cupru, fier, iod, potasiu, calciu, fosfor, proteine şi fibre.
La Taifas are chiar și o rețetă de ceai din pătrunjel de rădăcină.
Vezi și păstârnac.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.