Descriere
Roinița mai este numită și melisă.
Frunzele au un miros puternic de lămâie, motiv pentru care se pot utiliza atât în bucătărie ca și condiment sau ceai medicinal, cât și pentru a ține insectele la distanță.
Frunzele se pot consuma și crude, cu salată verde. Au un efect relaxant și calmant pentru sistemul nervos.
Frunzele sunt folosite în bucătăriile franceze și spaniole pentru a da savoare supelor și sucurilor proaspete de fructe. Ca plante aromatice se mai pot utiliza alături de preparate vegetariane sau pe bază de carne.
Beneficii:
- Frunzele de melisă au un miros puternic care îndepărtează tânțarii;
-
Ceaiul de roiniță are proprietăți terapeutice: protejează inima, ficatul. Găsești aici rețeta pentru prepararea ceaiului;
- Infuzia cu frunze de roiniță se folosește în ameliorarea insomniilor;
- Ceaiul calmează spasmele stomacale; Are efecte bune în tratarea durerilor de cap;
- Chiar dacă este un remediu natural nu se recomandă consumarea acestuia pe termen lung, mai ales de către persoanele care iau tratamente pentru tiroidă.
Încearcă și alte plante din grădina noastră. Îți recomandăm izma.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.