Content | Bucură-te de beneficiile acestei minunate plante alegând să comanzi online țelină crescută la țară, cât mai natural posibil.
Idei de preparare:
Frunzele proaspete, tulpina și rădăcina le poți folosi în salate, la grătar, în supe/ciorbe ori ca și garnitură la fripturi.
Din rădăcină poți face un delicios Piure de țelină, iar din frunze poți face suc.
Beneficii:
- Conține 25% din aportul zilnic necesar de vitamina K. Vitamina K menține sănătatea masei osoase;
- Mineralele pe care le conține ajută sistemul nervos și endocrin;
- Consumul de țelină la bolnavii de Alzheimer ajută la reducerea daunelor neuronale, conform studiilor;
- Frunzele ei conțin Vitamina C. Folosite în uz extern au efect cicatrizant;
- Este ideală în diete, are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre.
Nutrienți în 100 de grame:
16 Calorii, 3 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.7 g de proteine și 0.2 lipide.
Conține acid folic și minerale: potasiu, sodiu, calciu, mangan, magneziu.
Vezi și alte rădăcinoase - pătrunjelul de rădăcină, păstârnacul, morocvul. | La fel ca usturoiul este un antibiotic natural, un aliment nutritiv, bogat în nutrienți, cu puține calorii.
La Gospodărie îți oferă legume proaspete, naturale, netratate chimic, ca tu și familia ta să vă bucurați de beneficiile unei mese gustoase și hrănitoare.
Ceapa uscată este recoltată în toamnă și ținută la rece, în cămară.
Dacă deocamdată nu ești mare consumator/consumatoare de ceapă crudă poate te conving numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. O salată cu legume de la țărani, poate fi o idee de cină pe cât de rapidă pe atât de nutritivă și bogată în vitamine.
! Pentru a scăpa de mirosul specific poți consuma câteva felii de portocală.
Beneficii:
- La fel ca usturoiul este renumită pentru efectul său antibacterian și anticancerigen;
- Bunicii noștri foloseau ceapa ca leac împotriva tusei, gripei/răcelii;
- Consumul frecvent ameliorează depresia, îmbunătățește calitatea somnului;
- Menținerea sănătatea pielii și a părului;
- Sucul proaspăt de ceapă aplicat pe arsurile minore sau pe pișcături de insecte ajută la regenerarea mai rapidă a țesuturilor;
- Îmbunătăţește sistemului imunitar.
Nutrienți în 100g:
44 de calorii, 10.1 g carbohidrați, 0 g de grăsimi, 0 g de colesterol, 1.4 g de fibre, 0.9 g de proteine, lipide 0.1.
Conține cantitati mici de Vitamina C, B6, calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor, potasiu și antioxidanți.
Aici găsești o rețetă cu ceapă de la noi :) | În coșul cu legume sunt nelipsiți morcovii de la țară.
Fie că îi consumi cruzi, fie în supe/ciorbe, sote, sau chiar în celebrul tort de morcovi, sunt bogați în Vitamina A și fibre, te ajută să-ți menții pielea frumoasă.
Uite aici și o rețetă a Jamilei pentru o prăjitură cu deliciosul morcovior.
Beneficii:
- Conținutul bogat de betacaroten și Vitamina A îmbunătăţește vederea;
- Sunt bogaţi în antioxidanţi, au efect antirid;
- Sunt de ajutor în alăptare. Consumul de morcovi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern;
- Bogați în potasiu, ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control;
- Ideali în diete. 100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calorii. Induc senzaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos.
- Curăță dinții. Nu doar că sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, dar și acţionează ca un abraziv natural asupra dinților, eliminand resturile alimentare şi placa bacteriană.
Nutrienți în 100 de grame:
41 calorii, 0.93 g proteine, 0.24 g lipide, 9.58 g carbohidrați, 2.8 g fibre, 4.74 g zaharuri, 33 mg calciu, 12 mg magneziu, 35 mg fosfor, 320 mg potasiu, 69 mg sodiu, 6706 UI vitamina A, 5.9 mg vitamina C, 19 µg acid folic. | În aprozarul online LaGospodărie găsești cartofii noi, de la țară, cu gust autentic.
Deși cartofii sunt uneori asociați cu industria fast-food, ei pot fi o alegere nutritivă și sănătoasă. Pentru a beneficia de vitaminele și mineralele din cartofii noi e necesar să fie gătiți la cuptor sau fierți. Cartofii noi se pot găti sănătos într-o mare varietate de rețete super delicioase, care o să fie apreciate mai ales de către copii.
Încearcă rețeta de cartofi noi la cuptor și condimentează-i cu ierburile aromate preferate.
Un cartof nou de mărime medie conține 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, respectiv 20% din doza de vitamina B6.
Beneficii:
- Sunt bogați în vitamine (C, B, Acid Folic) și minerale (potasiu, magneziu şi fier);
- Se pot consuma și în diete. Conțin carbohidraţi complecşi care oferă multă energie și senzația de sațietate;
- Se pot consuma cu coajă. Coaja de cartof conţine peste 60 de fitonutrienţi şi vitamine;
- Consumul de cartofi ajută la diminuarea stresului.
Nutrienți în 100 de grame de Cartofi Noi:
80 Calorii, 1 g proteine, 17,4 g glucide, 0.2 g grăsimi, 0,2 g fibre, 6 mg sare. | Ridichile roșii sunt un superaliment datorită conținutului bogat de vitamine. 100 de grame de ridichi conțin 30% din necesarul zilnic de vitamina C!
Consumă-le în salată sau ca aperitive, ridichile crescute organic te ajută să-ți menții sănătatea și imunitatea ridicată.
Beneficii pentru ridichiile roșii:
- Ridichile conțin antioxidanții, importanți prevenirea cancerului;
- Ridichile au efect antiinflamatoriu;
- Consumul de ridichi reduce absorția de glucoză și scade nivelul glicemiei.
Nutrienți în 100 de grame de Ridichi roșii:
20 de calorii, 4 g de carbohidrați, 2 g de fibre, 1 g de proteine și zero grăsimi.
Conține vitamina C, B-uri, potasiu, calciu, fier și magneziu.
Ia-ți porția de sănătate cu ridichile roșii de LaGospodărie. | Ridichea neagră este cunoscută și consumată încă din Egiptul Antic. În prezent ridichea neagră este prea puțin consumată deși este foarte bogată în mineralele și vitamine, fiind un adevărat aliat al imunităţii.
În zilele noastre siropul de ridiche neagră este un cunoscut leac în tratarea și vindecarea tusei și a răcelii.
Dacă încă nu te-ai împrietenit cu ridichea neagră, îți recomandăm să încerci salata delicioasă cu ridiche și mere, aperitive sub formă de Pastă de ridiche neagră sau Salată de ridiche neagră și brânză feta.
Beneficii:
- Contribuie la vindecarea hipertiroidismul. Rafanina din ridichea neagră reglează funcția tiroidei;
- Are rol detoxifiant;
- Este un remediu natural împotriva pietrelor de la rinichi/fiere;
- Conține antioxidanți, are efect anticancerigen.
Nutrienți în 100 de grame:
20 de calorii, 0.7 g de proteine, 5.1 g de carbohidrați, 1.6 g de fibre, 0.1 g lipide.
Ridichea neagră conține: Cupru 9 g, Fibre 10.2 g, Fier 8 g, Magneziu 4.5 g, Potasiu 5.6 mg, Seleniu 6 mg,Vitamina A 8 g, Vitamina B 5 g, Vitamina C 7.8 g, Vitamina E 6 g, Zinc 3.3 mg. |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.