Content | Varza kale este cultivată de peste 2000 de ani, încă de pe vremea romanilor. Mai este numită și borecole sau varza ţăranului.
Varza kale face parte din familia cruciferelor, la fel ca broccoli, varza clasică, conopida, varza de Bruxelles. Se poate consuma crudă sau gătită sub diverse forme: la aburi, fiartă, sauté, cipsuri crocante la cuptor.
Beneficii:
- Kale, precum și alte plante cu frunze verzi, este bogată în antioxidanți: betacaroten şi flavonoide.
- O farfurie de kale conține mai multă vitamina C decât o portocală;
- Bogată în fibre sănătoase;
- Menține sănătatea oaselor fiind bogată în calciu, fosfor și vitamina K;
Recomandare de depozitare
Se poate depozita circa 5 zile, în frigider, nespălată (spălarea grăbește deteriorarea). Cu cât trec mai multe zile în care stă în frigider, cu atât gustul ei devine mai înţepător.
Aveți și opțiunea de a o congela după o curățare și pregătire prealabilă, aici găsiți instrucțiuni pas cu pas despre cum o puteți congela astfel încât să-și păstreze aroma și proprietățile.
Nutrienți: 42 calorii, 2,8 g proteine, 0,6 g lipide, 1,7 g fibre, 8,3 g carbohidraţi.
Conține: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan, Vitamine (A, C, B1, B2, B3, B6, B12, E, K). |
Alege loboda de la țărani, din culturi organice, pentru a beneficia de această minunată plantă.
Este o plantă minune, are de două ori mai multă vitamina C decât lâmâia sau kiwi.
Beneficii:
- Fiind bogată în vitamina C, are efect stimulator asupra sistemului imunitar;
- Are proprietăți laxative;
- Este folosită în tratarea icterului;
- Aplicată extern, are efect cicatrizant asupra rănilor minore;
- Prin conținutul de fier, combate anemia.
Nutrienți în 100 g:
19 calorii, 1.7 proteine, 0 lipide, 3 carbohidrați, 1.5 fibre.
Conține: vitamine (C, K), calciu, magneziu, fosfor, fier, carotenoizi, proteine, zinc, seleniu, triptofan şi fibre.
Ce zici de o ciorbă din planta asta minunată? | | | | Mărarul verde este intens folosit în bucătăria românească și-n cea europeană, dar nu e doar un condiment. Mărarul verde este cunoscut și pentru proprietățile sale curative. Pe de altă parte, în Roma antică mărarul era simbol al norocului.
Pentru a beneficia de calitățile numeroase ale mărarului folosește-l crud pentru a asezona salatele sau adaugă-l pe cartofii la cuptor, în ciorbe - la final sau după ce ai oprit focul. Poți face și supă de mărar.
Beneficii:
- Frunzele de mărar verde sunt bogate în vitaminele A, C – cu rol important în menținerea unei bune imunități;
- Conținutul de cupru din mărar are rol antioxidant;
- Împrospătează respirația;
- Mărarul contribuie la o digestie ușoară;
- Bogat în fibre, sărac în colesterol, mărarul poate fi folosit și-n dietele de slăbire.
Nutrienți în 100 g de Mărar verde:
43 calorii, 3.5 proteine, 1.1 lipide, 7 carbohidrați, 2.1 fibre.
Mărarul verde conține: minerale (sodiu, potasiu, cupru, calciu, fier şi magneziu), vitamine (A și C). |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.