Descriere
În coșul cu legume bio ai grijă să ai și o legătură de ceapă verde! O super plantă, cu multe beneficii pentru sănătate.
Conform studiilor, ceapa verde conține de 100 de ori mai mulți fitonutrienți decât o ceapă matură.
În Egiptul Antic era considerată de origine divină, având efecte de antiîmbătrânire. La noi în România consumată alături de mămăligă, a fost hrana de bază a țăranilor din primăvară până-n vară când frunzele nu mai erau fragede.
Se poate consuma în salate, cu brânzeturi sau în rețete raw vegane.
Beneficii:
- Menține imunitatea ridicată;
- Reglează nivelul de zahăr în sânge;
- Conține Cvercitina – cu proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene;
- Alicina – substanța care-i dă mirosul specific, are proprietăți antibiotice și antivirale;
- Clorofila are efect de curățare a organismului de metale grele și radicali liberi.
Nutrienți:
32 calorii, 1.8 proteine, 0.2 lipide, 7.3 carbohidrați, 2.6 fibre.
Conține: vitamina C, vitamina B9, potasiu și calciu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.